Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

.

Wednesday, 29 February 2012

Doa Rawatan untuk pesakit koma

1) Baca surah Al Fatihah - 7 kali

2) Selawat Syifa'

3)   Selawat ke atas Nabi S.A.W

4) Baca surah Ali Imran ayat 26 - 27
26) Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Engkau kehendaki. Engkaulah juga yang memuliakan sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang menghina sesiapa yang Engkau kehendaki. Dalam kekuasaan Engkaulah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.


27) "Engkaulah (wahai Tuhan) yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang, dan Engkaulah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Engkaulah juga yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Engkaulah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Engkau jualah yang memberi rezeki kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dengan tiada hitungan hisabnya".

26) Say, "O Allah , Owner of Sovereignty, You give sovereignty to whom You will and You take sovereignty away from whom You will. You honor whom You will and You humble whom You will. In Your hand is [all] good. Indeed, You are over all things competent.

27) You cause the night to enter the day, and You cause the day to enter the night; and You bring the living out of the dead, and You bring the dead out of the living. And You give provision to whom You will without account."
Baca pada ayat di atas pada air zam -zam dan sapukan pada kedua belah bibir penyakit.sumber: ustaz kazim elias

3 comments:

  1. Bolehkah kalau air biasa?

    ReplyDelete
  2. Terima kasih banyak-banyak atas perkongsian. kawan saya sedang koma sekarang ni. sudah masuk hari yang ke 12 hari ini..

    ReplyDelete